Over ons

Henk Callens 

Verantwoordelijke varkens- en waterbehandeling
+32 (0)51 14 05 31
henk@indufarm.com

Guido Coppens

Verantwoordelijke varkens, pluimvee 
ICT, aankoop en export
+32 (0)51 14 05 30
guido@indufarm.com

Gerdi Planquette 

Verantwoordelijke rundvee en coating
+32 (0)476 09 66 85
gerdi@indufarm.com

Bert Mertens

Verantwoordelijke varkens en coating
HR en financieel manager
+32 (0)51 14 05 32
bert@indufarm.com

Alain Vanneste

Dierenarts en verantwoordelijke R&D
+32 (0)475 28 76 59
alain@indufarm.com

Pieter Baert

Verantwoordelijke rundvee en coating
+32 (0)486 95 56 67
pieter@indufarm.com

Jan Vandenbroucke

Verantwoordelijke pluimvee
+32 (0)468 50 64 57
jan@indufarm.com

Michiel Sys

Bio ingenieur
+32 (0)483 76 19 89
michiel@indufarm.com

Suella Imad

Binnendienst
+32 (0)51 14 05 39
suella@indufarm.com

Jennifer Clement

Binnendienst
+32 (0)51 14 05 41
jennifer@indufarm.com

Kris Slembrouck

Marketing Manager
+32 (0)51 14 05 35
kris@indufarm.com

Heidi Lewyllie

Boekhouding
+32 (0)51 14 05 42
heidi@indufarm.com

Hilde Tack

Boekhouding
+32 (0)51 14 05 40
hilde@indufarm.com

Kenny

Onderhoud en service van waterbehandelinginstallaties
+32 (0)483 76 19 91

Marnix

Verantwoordelijke en installateur van waterbehandelingsystemen

Geert

Magazijnier

 Jeroen

Coating team

Willem

Coating team

Nick

Transporteur

Mathieu

Coating team

Xavier

Coating team

Mathieu

Coating team

 Jeroen

Coating team

JONG MAAR ERVAREN INDUFARM
FOCUST OP RESULTATEN
Gezondheidsverbetering is de trigger

In september 2016 werd Indufarm opgericht met het uitgangspunt gezondheidsverbetering.  Guido Coppens, Henk Callens en Bert Mertens, die collega’s waren in een toeleveringsbedrijf in de dierlijke sector, zagen behoeften op bedrijven, die op een meer specifieke manier moesten ingevuld worden. Daarvoor sloegen zij met hun complementaire expertises de handen in elkaar samen met dierenarts Alain Vanneste. Indufarm werd opgericht. Recent vervoegde ook Gerdi Planquette met zijn rundvee-expertise het partnerschap. 

 

Onafhankelijk samenwerken

Wij geloven in onafhankelijk samenwerken met complementaire knowhow. Zo zijn we begonnen met drie collega’s – Henk, Bert en Guido - met dezelfde achtergrond maar met verschillende specialiteiten en ervaring. Het begint vooral met elkaar te kennen en te vertrouwen maar complementariteit is even essentieel. Precies vanuit datzelfde uitgangspunt is Alain erbij gekomen. Hij is dierenarts en heeft zich via een postuniversitair onderwijs gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde wat de wetenschap is die de relatie tussen voeding en gezondheid bestudeert. Vier partners, die elkaar reeds tien jaar kennen, hebben dus in september 2016  Indufarm opgericht. Indufarm staat voor ‘Industrial Farming Solutions'.

We hadden ook dezelfde strategie in gedachte. Terwijl er een concentratie plaats vindt  tot multinationale spelers, waarbij de afstand met de veehouder -ondernemer- steeds groter wordt, zien wij de behoefte aan het bieden van oplossingen voor specifieke problemen. Vanuit die strategie en op basis van dezelfde samenwerkingsvorm is héél recent Gerdi Planquette als partner in het bedrijf gestapt. Hij is met zijn knowhow en ervaring, vooral in de rundveesector, volledig complementair aan de vier andere vennoten.

Wij hebben wel veel ervaring samen, maar willen blijven vooruitlopen op de markt. Daarom neemt Alain, naast de relatie voeding en gezondheid en de impact van andere factoren daarop, ook onderzoek en ontwikkeling voor rekening. Ook zijn dochter Axelle is actief in Indufarm. Guido is de Ingenieur met veel ervaring in de varkens- en pluimveesector. Henk is de marketingspecialist van het team. Bert heeft vooral véél ervaring in varkenshouderij maar ook inzake kunstharsvloeren en coating. Dat laatste is ook voor Gerdi bekend terrein maar hij voegt zijn specialisatie in rundvee (melkvee, vleesvee, kalveren) aan het team toe.

'If you want results'

Indufarm biedt een ruim assortiment aan producten en diensten aan. Er is een uitgebreide catalogus voor de professionele varkens-, pluimvee-, en rundveehouder. Deze producten  zijn ook online te raadplegen op de website   www.indufarm.com. Al die producten staan in functie van een probleembenadering. Onze drijfveer is het bieden van oplossingen. De slogan van het bedrijf is dan ook ‘IF you want results’. Oplossingen worden meestal samen uitgewerkt. Elke partner integreert zijn specialiteit en ervaring in het creatieve teamwerk.

Wij produceren weliswaar niet zelf, maar formuleren de producten die we nodig hebben om oplossingen te bieden en die worden in opdracht geproduceerd door derden. In functie van de uitgewerkte oplossingen biedt Indufarm al dan niet eigen producten. Ook organische zuren en voedingssupplementen worden door Indufarm zelf ontwikkeld en geformuleerd.

Wij willen een meerwaarde geven aan producten. Van bij het begin verkregen wij de exclusiviteit voor producten van diverse multinationals en dat op basis van onze visie en ervaring. Voorbeelden ter zake zijn de exclusieve samenwerking met Vercalo voor chemische waterbehandeling, de exclusieve verdeling van Huwa-San TR-50* (waterhygiëne), van Clorious2*, een desinfectiemiddel op basis van chloordioxide en van de doseertechnieken van ProMinent. 

*Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Wij gaan uit van een gezondheidsketting waarin hygiëne, voedingsupplementen, waterbehandeling, ongediertebestrijding en oppervlaktebehandeling de schakels vormen. Dat zijn meteen onze vijf divisies. Wij proberen in al deze schakels de beste te zijn, door al die schakels te optimaliseren. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. Daarom is samenwerking volgens de partners zo belangrijk en het zoeken naar de werkelijke oorzaken van een probleem.

We willen dicht bij u als veehouder staan, die vandaag echte ondernemer is, die onze visie en werkwijze kennen en daarom ook met ons samenwerken. Wij leveren kennis, overleggen met specialisten, hebben toegang tot de databanken waarin de meeste recente wetenschappelijke onderzoeken en rapporten staan, om voor de klant de meest efficiënte oplossing aan te bieden. Een product leveren om te ontsmetten bijvoorbeeld, is niet voldoende. Een product is slechts een onderdeel van de oplossing.

Er zijn veel nutritionisten maar weinig waterspecialisten. Nochtans drinkt een dier meer dan het eet. Voeding en waterbehandeling vormen één eenheid. Wij pakken dat dus aan in het kader van probleemoplossing. De veehouder wil een oplossing voor zijn probleem. Een product bestellen via e-commerce volstaat daarvoor niet. Als je iets perfect in orde wil hebben, ga je dan op een website kopen? De ondernemer doet beroep op kennis en kunde. Hij verwacht bijvoorbeeld van ons dat we het drinkwater in orde brengen en houden, zowel chemisch als bacteriologisch. Veehouders zijn managers geworden die beroep doen op ons als specialisten, waar men vertrouwen in heeft, zodat men zich volledig kan toeleggen op het eigen werk, in casu de optimale productie van varkens, rundvlees, melk, eieren of vleeskippen.

Onderzoek

We zitten met héél véél ideeën en uitdagingen waar nog geen (afdoende) oplossingen  voor handen zijn. Vanuit de praktijk zien we vaak terugkerende patronen en problemen. We werken intern aan oplossingen op basis van onze kennis en expertise om dan praktijkproeven op te starten. Inspelen op de problemen en behoeften in de markt maakt dat we een belangrijke gesprekspartner zijn voor de moderne ondernemer (veehouder).


Gezond groeien

De vennoten van Indufarm hebben sinds de opstart niet stil gezeten, inmiddels is de organisatie sterk gegroeid. De organisatie telt momenteel 12 medewerkers. Een  organisatie staat of valt met de mensen, daar is men zich van bewust bij Indufarm. Competente mensen vinden we enkel maar als we onze visie, onze ambities en onze aanpak met hen delen. Daarenboven zijn de mensen bij Indufarm het belangrijkste goed binnen onze organisatie. Openheid, transparantie, familiegevoel, betrokkenheid zijn kernwaarden die we delen met iedere medewerker.

Voor meer informatie contacteer ons:

Kantoor: +32-51-624245

Callens Henk    henk@indufarm.com      +32476 84 67 74
Coppens Guido  guido@indufarm.com        +32476 84 25 25
Mertens Bert  bert@indufarm.com +32487 64 34 66
Planquette Gerdi gerdi@indufarm.com +32476 09 66 85
Vanneste Alain alain@indufarm.com +32475 28 76 59