Over ons

Wij zijn leverancier van bedrijfsoptimaliserende producten en installaties voor de professionele veehouderij. Actief in pluimvee, rundvee of varkens met een focus op het bevorderen van de hygiënestatus van het bedrijff

VPLUS - Kwaliteitslabel

Een unieke aanpak
Nood aan ondersteuning voor jouw veehouderij? Indufarm helpt jou graag vooruit met een VPlus-programma op maat. Wij komen graag langs en bespreken wat jij nodig hebt, zowel voor coating, waterbehandeling, ongediertebestrijding, hygiëne, voedingssupplementen en fertiliteit.

Een kijkje op onze openstaande vacatures werpen? Klik hieronder!

Het Management

Henk Callens 

Partner & adviseur varkens
+32 (0)476 84 67 74
henk@indufarm.com

Guido Coppens

Partner & productmanager ongediertebestrijding & K.I.
+32 (0)476 84 25 25
guido@indufarm.com

Gerdi Planquette 

Partner & adviseur coating/rundvee
+32 (0)476 09 66 85
gerdi@indufarm.com

Bert Mertens

Partner & adviseur coating/varkens
+32 (0)487 64 34 66
bert@indufarm.com

Alain Vanneste

Partner & dierenarts
+32 (0)475 28 76 59
alain@indufarm.com

Stefaan Dierickx

Algemeen directeur
+32 (0)499 73 95 54
stefaan@indufarm.com

Jouw naam hier?

Ontdek snel onze openstaande vacatures!

Maxime Despringre

Adviseur  pluimvee - Noord-Frankrijk
+33 (0)6 64 71 69 23
maxime@indufarm.com

Michiel Sys

Bio ingenieur
+32 (0)483 76 19 89
michiel@indufarm.com

Pieter Baert

Adviseur rundvee en coating
+32 (0)486 95 56 67
pieter@indufarm.com

Tuur

Magazijnier

Jan Vandenbroucke

Adviseur pluimvee
+32 (0)468 50 64 57
jan@indufarm.com

Suella Imad

Binnendienst
+32 (0)51 14 05 39
suella@indufarm.com

Kris Slembrouck

Marketing Manager
+32 (0)51 14 05 35
kris@indufarm.com

Reinaert Casteleyn

Marketing & Video Specialist
+32 (0)51 14 05 54
reinaert@indufarm.com

Heidi Lewyllie

Boekhouding, HR en financieel manager
+32 (0)51 14 05 42
heidi@indufarm.com

Hilde Tack

Boekhouding
+32 (0)51 14 05 40
hilde@indufarm.com

Marnix

Verantwoordelijke en installateur van waterbehandelingsystemen

Kurt

Planner technische dienst

Willem

Coating team

Geert

Magazijnier

Christophe

Magazijnier

Jordy

Coating team

 Jeroen

Coating team

JONG MAAR ERVAREN INDUFARM
FOCUST OP RESULTATEN
Gezondheidsverbetering is de trigger

Indufarm schakelt verder in zijn gezondheidsketen

“Oplossingen bieden en ontzorgen”

Bij de opstart van Indufarm in 2016 was gezondheidsverbetering in de industriële veeteelt het uitgangspunt. Daartoe pakten we verschillende facetten daarvan aan met vijf partners, die elk hun specialiteit hebben. Schakels die samen de gezondheidsketting vormen die vandaag nog steeds de ruggengraat van Indufarm vormt en zich verder heeft vertaald naar het kwaliteitslabel VPLUS.

Guido Coppens, Henk Callens, Bert Mertens en dierenarts Alain Vanneste richtten in 2016 Indufarm op. Gerdi Planquette met zijn rundvee-expertise trad in 2017 als partner toe. “Wij vertrekken van het probleem van de klant en gaan op zoek naar de beste oplossingen en de beste producten. Al wat wij doen is in functie van de gezondheid van mens en dier”. Indufarm produceert niet zelf maar formuleert wel producten, die nodig zijn om oplossingen te bieden.

If you want results  -  We blijven vooruitlopen op de markt met een constant oog op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe concepten. De gezondheidsketting bestond aanvankelijk uit 5 schakels: hygiëne, voedingssupplementen, waterbehandeling, ongediertebestrijding en coating (van onder meer betonnen vloeren). Daar is in 2021 een zesde schakel bijgekomen: vruchtbaarheid. Daarnaast zorgt de digitalisering ervoor dat de veehouders verder ontzorgd worden met nieuwe concepten zoals ‘Digital Fluid Management’ (DFM) en ‘Digital Pest Management’ (DPM) die daar sterk bij toedragen. Vandaag zoeken we continu nieuwe mogelijkheden om de veehouder te voorzien in oplossingen die het leven op het bedrijf makkelijk maken en bedrijfszekerheid te garanderen.

Met aandacht voor regionale bedrijven die een enorm belangrijk gegeven zijn, boet Indufarm niet in aan kwaliteit en wordt er ook over de landsgrenzen heen gekeken om de betere producten bij de veehouder te krijgen. Anderzijds groeit het klantenaandeel in het buitenland ook snel wat bijdraagt tot de snelle groei van Indufarm zelf.

 

De gezondheidsketting

De zes schakels van de gezondheidsketting; hygiëne, voedingssupplementen, waterbehandeling, ongediertebestrijding, vruchtbaarheid en coating. Het zijn meteen de divisies van Indufarm. Hygiëne omvat stalhygiëne, persoonlijke hygiëne, voertuighygiëne, luchtwasserhygiëne en bijhorende reinigingstoebehoren. Wat voedingssupplementen betreft ligt de focus vooral op ondersteuning op specifieke tijdstippen of bij verlaagde weerstand of ziekte. Waterbehandeling omvat een compleet gamma producten om het drinkwater zowel chemisch al bacteriologisch op punt te zetten en aan te zuren. Ongediertebestrijding is nodig om ziekten te voorkomen. Indufarm biedt een compleet pakket voor een professionele aanpak. Coating omvat de oppervlaktebehandeling van beton zodat het porievrij is om de innesteling van schadelijke organismen te vermijden. Gecoate betonnen vloeren kunnen ook gemakkelijker en efficiënter gereinigd worden. Vruchtbaarheid kwam er in 2021 bij als zesde schakel. Daarin werken we samen met het Spaanse Magapor, marktleider in vruchtbaarheid en kunstmatige inseminatie bij varkens. Magapor voorziet als internationale speler in vernieuwende en praktischere oplossingen met betrekking tot de reproductie en vruchtbaarheid van varkens.

De ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. Daarom is samenwerking volgens de partners zo belangrijk en het zoeken naar de werkelijke oorzaken van een probleem.

Wij leveren kennis, overleggen met specialisten, hebben toegang tot de databanken waarin de meest recente wetenschappelijke onderzoeken en rapporten staan om voor de klant de meest efficiënte oplossing aan te bieden. Een product leveren om te ontsmetten bijvoorbeeld, is niet voldoende. Een product is slechts een onderdeel van de oplossing. Ook de interactie tussen voeding en water blijft enorm belangrijk. Een dier drinkt meer dan het eet. Voeding en waterbehandeling vormen één geheel. Bij Indufarm wordt dat dan ook samen aangepakt in het kader van de probleemoplossing. Veehouders verwachten van Indufarm hun problemen oplost, dat bijvoorbeeld het water in orde is en blijft, zowel op chemisch als bacteriologisch gebied.

Ontzorging via digitalisering: VPLUS

VPLUS als kwaliteitslabel staat voor een gestructureerde aanpak op grondige en diepgaande wijze. Een ogenschijnlijk simpel stappenplan in 1, 2, 3 zorgt voor een op maat gemaakt plan die de veehouderij op het einde van de rit voorziet van de oplossing. Eerst wordt een duidelijke analyse gemaakt die vaststelt wat er aan de hand is, gebaseerd op onderzoek en vaststelling ter plekke. Continuïteit en bedrijfszekerheid zijn sleutelwoorden en daarom is de opvolging ook de laatste stap in het proces.

Digitale opvolging zal onze klanten-veehouders volledig ontzorgen op het vlak van de gezondheidsketting. De veehouder moet normaal voortdurend oog hebben voor en ingrijpen op de waterkwaliteit, de ongediertebestrijding en andere gezondheidsaspecten. Indufarm voorziet de volledige opvolging zodat u zich volledig kan richten op het managen van uw bedrijf. Die opvolging geldt ook voor de gebruikte producten. Het komt er op aan het juiste producten te gebruiken die doeltreffend en duurzaam zijn en ze ook correct toe te passen.

In het kader van het slim bestrijden van ongedierte, zoals ratten en muizen, plaatsen we lokdozen rond de stal. Sinds korte tijd gebruiken we ook slimme sensoren. Deze toestellen lokken raten en muizen en als die er daadwerkelijk zijn geeft het toestel dat door zodat het digitaal kan opgevolgd worden. Zo weten we wanneer er activiteit is en wanneer er dus moet ingegrepen worden. Dit betekent niet alleen tijdwinst maar ook meer doeltreffendheid en duurzaamheid.

 

DFP en DPM

De opvolging is sterk dankzij verdere digitalisering en automatisering waarbij de veehouder ontzorgd wordt op ieder deelaspect. Nieuwe concepten zoals ‘Digital Pest Management’ (DPM) voor de ongediertebestrijding, dragen daar sterk toe bij. DPM dat Indufarm op dit ogenblik verder ontwikkelt, is verwant aan het IPM – Integrated Pest Management in de tuinbouw. Het systeem beheert de bestrijding van ratten en muizen, vliegen en ander ongedierte. Het verbindt doeltreffendheid aan duurzaamheid.

Indufarm heeft al eerder ‘Digital Fluid Management’ of het DFM-systeem ontwikkeld. Het zorgt voor een continue monitoring en bewaking van alle parameters en processen van het watersysteem op het veeteeltbedrijf. Zowel waterontsmetting, als het aanzuren van water, de pH-regeling, het UV-systeem en de inhoud van de vaten met chemicaliën worden opgevolgd. Het IF DFM is een digitale beheersoplossing, die de gebruiker-veehouder directe toegang verleent tot alle informatie van apparaten en systemen die op het bedrijf zijn geïnstalleerd. Instelbare waarschuwings- en alarmwaarden zijn ingebouwd om de veehouder continu op de hoogte te houden en te waarschuwen wanneer er moet ingegrepen worden. Indufarm volgt dat uiteraard ook op want het gaat om een digitaal platform dat Indufarm op zijn website zal aanbieden aan de klanten. Deze digital opvolging willen we in de toekomst nog uitbreiden op het gebied van hygiëne.

 

My Indufarm

Voor Digital Pest Management of DPM hebben we de nodige producten dus al beschikbaar. Het systeem zijn we op onze website aan het ontwikkelen zodat de klant zijn data ter zake kan volgen via ‘Mijn Account’. Intussen ontwikkelen we een nieuw platform op de website dat ‘My Indufarm’ zal heten en dat ‘Mijn Account’ op termijn vervangt. Daarop zullen de klant als wijzelf alle data betreffende ongediertebestrijding of DPM, DFM en andere schakels van onze gezondheidsketting gemakkelijk kunnen terugvinden. Uniek in de agrarische sector: gespecialiseerde ongediertebestrijdingsfirma’s komen af en toe eens langs, maar ons systeem volgt de situatie permanent op en dit op elke plaats. Het is een slimme technologie. Een belangrijk doel is ook het voorkomen van een onnodig gebruik van insecticiden en andere verdelgingsmiddelen. Daarmee is het ook een duurzaam systeem. Digitalisering maakt de bedrijfsvoering ook transparanter. We kijken alvast met een glimlach naar de toekomst met de plannen die op tafel liggen.

Meer informatie gewenst?